St.Maarten
Hoe krijg je een fiets in een boot
 
Maarten,
Wielrenner in hart en nieren met als specialiteit de bergen, Mont Ventoux, Alpe d’Huez, Luik-Bastenaken-Luik. Geen berg te hoog, geen stad te ver… Altijd te vinden op zijn fietsje, in de vrije natuur.
Thea,
Zeilfanaat van jongs af aan met als basis een zeilcursus op twaalf jarige leeftijd op de zeilschool het stekelbaarsje in Elahuysen. Met de jol, solo, katamaran, schouw en friendship  bezeilde ze de Nederlandse plassen.

 
1990, fietser en zeilster ontmoeten elkaar  met elk een eigen virus, maar welk virus overwint?
Na een tochtje op de “Granny”, een friendship 23 was Maarten verkocht. Hij zette zijn fiets aan de kant voor zijn nieuwe passie zeilen.

  de “Granny”
Vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk. Maarten, Thea en….. juist de boot.
Na twee seizoenen werd de “Granny” te klein. Ze wilde verder, grotere plassen bezeilen.
Na meegezeild te hebben in een wedstrijd met een kolibri van collega/vriend van maarten wisten ze het…..Dit werd hun volgende schip.
Weinig twijfel was er dan ook toen ze een kolibri 900 (30ft) tegen kwamen. In het najaar van 1991 werden Thea en Maarten de trotse schippers van de Nostress.


 
Vanaf die zomer kwam ook het “grote water” in zicht: Waddenzee, Noordzee, het kanaal .
Niet alleen de Nederlandse havens maar ook havens in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Denemarken en zelfs London werden onveilig gemaakt.


 
Na zes jaar waarin elk vrij minuutje op de Nostress (kolibri)  zeilend werd doorgebracht,  begon het toch weer te kriebelen….
Ze hadden een ‘sportwagen’, en nu bereikten ze de leeftijd van een comfortabele ‘tour-auto’. Met verliefde blikken bekeken ze de Koopmans ontwerpen en niet veel later vielen ze als een blok voor de Breehorn. Maar hoe ze het ook probeerden geen enkele eigenaar wilde van zijn Breehorn af. De werf bood uitkomst. Het duurt even maar dan heb je ook wat, drie jaar later werd de Nostress (2) een Breehorn 37 te water gelaten.

Inmiddels zeilen Maarten en Thea gedurende 3 seizoenen alle weekenden en vakanties en elk vrij minuutje met dit ‘bootje’. De boot is sneller en de bestemmingen dus verder. Langzaam worden grenzen verlegd. Steeds verder en verder……..
 
Last update: 30-03-2014