St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 30-05-2006
Locatie Stellendam - Oostende - Duinkerken
 

27 Mei  Stellendam - Oostende

Vandaag Hebben wij voor duikbootje gespeeld!! Met een windje, 5-6 WZW, stroom wind en golven tegen zijn we uit Stellendam vertrokken. Het is nog steeds grauw en grijs, maar droog!!!Eenmaal buitengaats (op zee) een enorme deining natuurlijk, lager wal, hijsen we de zeilen, alles 2x gereefd, en de Nostress koerst tevreden aan de wind richting Oostende. Af en toe  boort de boeg zich in een golf en spoelt dan over de buiskap de kuip in! Ach eens wat anders zo'n  zoute douche. tegen de middag wakkert de wind aan tot 6 à 7 Bft en om 4 uur begint het weer te hozen, leuk hè dat zeilen!! Als een aap klim je de boot in en uit, (de balans-oefeningen voor de fysio heb ik vandaag voor tig mnd gedaan), maar als we Oostende met meer dan 30 kn wind binnen surfen voelen we ons weer helemaal trots en voldaan.Hoezo verslaving!!!

 

28 Mei 2006 Oostende.

Genieten van de Belgische zon, hangen alles te drogen, ontzouten de boot, bezoeken het museum der schone kunsten en kunnen zelfs op het terras een belgisch biertje drinken.

 

29 Mei 2006 Oostende - Nieuwpoort - Duinkerken.

De Wind is naar het  NW gedraaid, gunstig! Maar eerst moet er diesel getankt worden in Nieuwpoort, 9 mijl verder,onder het mom ''goede kwaliteit en goedkoop". Ja, Ja, deze actie duurde 2 uur, de toegang tot de jachthaven is behoorlijk dichtgeslibt en bij laag water erg ondiep!Tot 3x toe zaten we dus vast in de prut! wachten op wat hoger water was de oplossing!! Het is gelukt en om 12 uur zijn de zeilen weer gehesen en koersen we halve wind richting het zuiden. We lopen Duinkerken binnen, liggen net vast in een box, een bui barst los en de hagelstenen vliegen ons om de oren. Het is nog geen zomer!!!

 

30 Mei 2006, Duikerken.

Klusdag!!!

 

 

 

Last update: 30-03-2014