St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 06-07-2012
Locatie BISKAJE!!
 

Maandagmorgen 3.00 uur de wekker loopt af, grrr donker en koud maar we hebben er zin in!! Weg uit die depressiezone!!?? Maar wel met een flinke op onze hielen !! De zon komt op er is weinig wind dus de motor aan en als er een cruiseschip voor ons langs kruist voelen wij ons toch dobberen in een notedopje!! Wat een schip!

Al snel verdwijnt de zon en wordt het grijs en nat, mistig en ja ook nog de wind tegen, motorsailen !! Er staat ook een enorme Swell en als de Ostrea ons voorbij vaart verdwijnt zij regelmatig in de golven. De wind gaat draaien zijn de voorspellingen..!?

De nacht is nat en de zee lijkt wel een wasmachine we slingeren alle kanten op. Waar doen wij dit voor??

De wind zou draaien en doet dat inderdaad, alle windrichtingen zien wij voorbij komen te beginnen met 5 kn wind een flinke periode in de nacht van 25 tot 30 met uischieters van 34 kn, gelukkig uit de goede richting!

De zon komt op de wind valt weg , we slingeren nog enorm met gevolg een flink aantal blauwe plekken, en dan zijn daar de dolfijnen, dat blijft een feest!!

Na 66 uur zeilen , racen, hakken, slingeren, reven, dobberen, motorsailen zien wij de contouren van het land en tijdens ondergaande zon varen wij de eerste Ria van Spanje binnen. Vivero! Later op de avond onder het genot van een glas wijn, buiten in de kuip, komen wij tot de conclusie, onze "Nostress"wat deed zij het super!!!

Last update: 30-03-2014