St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 25-10-2012
Locatie ILHA DA CULATRA!
 

Wij laten het gezellige Lagos met alle overwinteraars achter ons, met weinig wind zeilen wij richting Ilha da Culatra daar laten wij vlak voor zonsondergang ons anker vallen. Aan de noordkant van het eiland een waddengebied en aan de zuidkant de oceaan.

Zand, zand en nog eens zand, een vissersdorpje met eenvoudige witte huisjes met tuintjes van zand waar zowaar ook nog het een en ander groeit en bloeit, met straatnamen en huisnummers, een school, bibliotheek een kleine supermercado en een bank met betaalautomaat en natuurlijk een aantal restaurantjes waar de vers gevangen vis, gegrild op houtskool, gerserveerd wordt. Een vrij nieuwe haven bedoeld als jachthaven maar bij gebrek aan een havenmeester door de lokale vissers in gebruik genomen.

Wij struinen 2 dagen over het eiland komen weinig mensen tegen maar wel de nodige gestrande zeilers!

Ongeveer halverwege het tij varen wij met de dinghy over de ondieptes naar Olhao ten noorden van het eiland, een vissersdorpje met een belangrijke visafslag en groentemarkt.

Op deze prachtige ankerplek liggen ook Blabber en Tara medevertrekkers, het is erg leuk om samen de plannen en ervaringen uit te wisselen! Kortom gezellig en genieten!

(meer foto's in fotoboek)

Last update: 30-03-2014