St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 26-10-2012
Locatie EEN NIEUW CONTINENT - AFRIKA!
 

Weer even een aantal dagen Spanje! Ayamonte aan de rivier de Guardia de grens tussen Spanje en Portugal. Hier vinden wij een watersportwinkel gerund door een Nederlander. Klussen en Tapas eten, bekijken weerkaarten overleggen en besluiten samen met Blabber richting Marokko te gaan, de Tara slaat linksaf naar Cadiz!

Europa laten wij achter ons en met spanning kijken wij uit naar datgene wat het nieuwe continent Afrika ons zal brengen!

190 Nm, het wordt uiteindelijk toch een pittig hobbelig tochtje! Blij zijn wij met AIS, er was behoorlijk veel groot scheepvaartverkeer van en naar de straat van Gribaltar. Na de 2e nacht tegen het ochtendgloren zien en ruiken wij de kust van Marokko. Aangekomen bij Rabat krijgen wij het advies om de haven alleen met hoog water binnen te lopen dit betekent enkele uren dobberen voor de haven. Op het moment dat wij onder begeleiding van een marina-pilot samen met Blabber binnenvaren klinkt vanuit de Minarets de oproep tot gebed luid over de stad, bijzonder! "Welkom in Marokko"

Dan volgt het inklaren, douane, politie en de marina, allemaal uiterst vriendelijke mensen die echt alle tijd voor ons hebben!!!! Ook de snuffelhond komt ons nog begroeten al is het met afhangende oren. Het valt ook niet mee om op al die bootjes te moeten klauteren, allereerst blijft hij met zijn achterpoten buitenboord hangen dan nog een flinke zet de trap af naar binnen!! Hij snuffelt rond en wil zo snel mogelijk weer weg. Er wordt nog een foto gemaakt van boot en crew dus alles is nu uitgebreid geregistreerd, daarna krijgen wij een plekje in de moderne jachthaven net achter de Koninklijke steiger!

We zijn in Marokko , heel bijzonder!!!

Last update: 30-03-2014