St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 15-11-2012
Locatie FEZ!!
 

 

Tijdens ons verblijf in Rabat zijn wij 3 dagen naar Fez geweest, deze stad werd gesticht door Idris I in 789.

Wij boeken een Riad(hotel) in de medina en met de trein gaan wij van Rabat naar Fez, een taxi brengt ons naar een van de poorten van de medina waar een gids ons opwacht en te voet gaan wij verder door heel kleine smalle soms overdekte straatjes, het lijkt wel of wij in de middeleeuwen beland zijn. Onze Riad ziet er geweldig uit, een prachtige binnenplaats met zwembad, mooie kamers en ook een dakterras.

"s avonds eten wij bij een familie, die van hun huis een restaurant gemaakt hebben, heerlijke marokaanse gerechten. We worden gehaald en ook weer thuis gebracht door een gids maar goed ook want wat een doolhof.

De volgende dag gaan wij met een uiterst vriendelijke gids "Boushta"de medina verkennen. De Medina is verdeeld in verschillende wijken per ambacht, stoffen en kleding, houtsnijwerk, koperslagers, leerlooiers etc. Al het vervoer gaat met kleine karren, ezels of op de rug. Ook worden er op dit moment schapen verhandeld , vanwege het offerfeest , en vervoerd in karren. Al lopende door de medina leerden wij al snel dat het belangrijk was regelmatig achterom te kijken om opzij te kunnen springen voor de ezels en karren.

Wij lunchen in een familie-restaurant, een hele familie van opa tot 12 jarige kleindochter! Moeder en dochter in de keuken, vader bij de bbq en opa en kleindochter in de bediening. In de keuken laten zij ons eerst alle gerechten proeven (kunnen wij beter kiezen??) en dan komt er van alles op tafel!

Na de lunch bezoeken wij de leerlooierijen, een munttakje wordt ons aangeboden tegen de onaangename luchten en we krijgen uitgebreid uitleg over het proces leerlooien , kleuren en drogen!!

Ook zien wij verschillende weverijen van klein tot groot en van de prachtige stoffen worden de mooiste dingen gemaakt!

Aan het eind van de middag nemen wij afscheid van Boushta en na uitleg vinden wij zowaar café Clock en darna de weg terug naar onze Riad en daar wacht ons een heerlijk diner. De volgende dag nemen wij afscheid van Agnes en maken nog een tour rondom de Medina en naar de buitenwijken van Fez voordat wij weer met de trein richting Rabat gaan!!

Het was heel bijzonder , veel hebben wij gezien , ook hartverscheurende taferelen , oude , blinde en zieke mensen met hun hand op! Veel indrukken heeft het achtergelaten maar ook het besef dat wij het erg goed hebben!

Last update: 30-03-2014