St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 16-11-2012
Locatie GRACIOSA en LANZAROTE!!
 

2 dagen genieten wij achter ons anker van Graciosa, wandelen en klauteren over het eiland en hebben prachtig uitzicht over baai , oceaan en eiland!!

Na 2 dagen gaan wij anker op en samen met Gaia, Dixbay en Blabber zeilen wij naar "Rubicon" Lanzarote een heerlijke tocht met goede wind!

Aangekomen in Rubicon bepaalt de havenmeester ineens dat ons schip 1.30m gegroeid is!! Ja dat zouden wij ook wel willen!! Het meetlint komt er aan te pas en met anker en windvaan wordt het 12 meter! oké !! daar doen wij het voor!!

Wij huren een auto om het eiland te verkennen, als eerste gaan wij naar El Golfo, bij dit dorp ligt een klein kratermeer Lago Verde, gevormd door een onderzeese vulkaan. De smaragdgroene kleur ervan is te danken aan de zeealgen die er gedijen, ook hebben wij hier prachtig uiticht op de vulkanische rotsen!

Indrukwekkend vinden wij Parque Naciona deTimanfaya met het enorme lava landschap! Tussen 1730 en 1736 spuwden de Montanas del Fuego, (of vuurbergen) rook en gesmolten lava, hele dorpen werden bedolven en het vruchtbare laagland veranderde in een zee van gestolde lava, grijs vulkanisch gesteente en koperkleurig zand.

Daarna bezoeken wij Taro de Tahiche gebouwd door Cesar Manrique, schilder, beeldhouwer, arhitect, stedenbouwkundige en kunstenaar. Zijn ontwerpen op basis van vulkanische vormen leverden architectonische meesterwerken op dit eiland op!

's Avonds rijden wij naar Puerto del Carmen en eten aan de haven!

Het was weer een super gezellige dag.

Last update: 30-03-2014