St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 05-12-2012
Locatie TENERIFE!!
 

Na een tochtje van 24 uur van Lanzarote-Rubicon naar Tenerife doemen vlak bij Santa Cruz een aantal zwarte bobbels op voor de Nostress. Rotsen?? Nee, ineens bewegen ze, waauw het zijn pilot whales!! We dobberen een tijdje om ze te bewonderen, hoe bijzonder!!

Dan lopen wij Santa Cruz binnen, het prachtige auditorium een gebouw - kunstwerk van de bekende architect Calatrava pronkt bij de haveningang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij klussen een aantal dagen, fourangeren bij de carrefour, en touren het eiland rond. Parque Nacional del Teide, gemarkeerde paden en wegen leiden ons door deze ontzagwekkende wildernis van asbedden lavastromen en mineraalgesteente, een prachtig schouwspel van verschillende kleuren! De Pico del Teide is de hoogste berg van Spanje en is 3718m hoog. Met een kabelbaan gaan wij verder omhoog en hebben prachtig uitzicht. Boven het wolkendek zien wij zelfs La Palma.

De volgende dag rijden wij de slingerende kustweg van Tenerife van Oost naar West en zo komen wij langs verschillende karakteristieke plaatsjes.

Icod de los Vinos, met het park met de enorme drakenbloedboom prachtige bloemen, leuke winkeltjes en restaurantjes.

Garachico, echt een heel leuk stadje, ooit was het eens de belangrijkste havenplaats van het eiland.

En ook Santa Cruz heeft een aantal leuke dingen.

De straatmuzikanten! De Mercado, echt helemaal een uitje, met verse lokale maar ook andere bijzondere produkten.

Dan is het wachten op een goed weatherwindow om naar la Palma te gaan, ondertussen hebben wij enorme gezellige dagen met de crew van Blabber, Sark, Gaia en Dixbay, wisselen ook nog een aantal nuttige informatie uit en zo zijn wij steeds beter voorbereid op de grote oversteek!

Last update: 30-03-2014