St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 31-05-2013
Locatie CARRIACOU!!
 

Wij hebben  alweer ruim 1 week hier in de baaien rondgescharreld, tijd voor een volgend eiland, Carriacou! Wij halen het anker op, en zeilen de baai uit. NNE 3, niet al te veel  en wel enorme Swell!!  Dan maar een beetje motorzeilen,  een tochtje van   …Nm.  Wij moeten onze koers iets verleggen om uit de zone van de  actieve vulkaan Kick en Jenny te blijven en vlak voor het donker laten wij het anker vallen in de Terryl Bay van Carriacou!

Het ziet er leuk uit! Een baai met rondom lichtjes en overal rustig dobberende bootjes!  Een dag later gaan wij het maar eens verkennen , de Marina stelt niet veel  voor en wij kunnen er ook geen water halen het is gewoon op!! Hier op dit eiland is geen drinkwaterleiding hoorden wij later de mensen zijn echt afhankelijk van de regen!! Wij balen van al die regenbuien de mensen hier dolblij!! ’s Middags varen wij de magrove in met de dinghy , prachtig! Het is tegenwoordig een beschermd gebied!! Het gebied van de oesters en de krabben!!

 De volgende dag gaan wij uitklaren in Hillsborough, nemen de bus  en maken kennis met Sheila uit Kaapstad, zij zeilt solo in het  gele bootje wat achter ons ligt en er zo perfect verzorgd uitziet! Wij varen de dinghy met motor zij in een houten bootje  alles roeiend! Zij heeft al verschillende rondjes en oversteken gemaakt, en ook nu weer een bijzonder plan!!  Eenmaal uitgeklaard, ook hier weer snel en vriendelijk, gaan wij op zoek naar een verse fruitpunch!  Er vallen flinke stortbuien en waarachtig kunnen wij in de supermarkt een paraplu voor weinig bemachtigen. We struinen wat door Hillsborough maar helaas geen fruitpunch! 

Een  buschauffeur klampt ons aan , wij willen graag naar L’Esterre, Paradise Beach, om even rond te kijken maar willen graag eerst nog  een fruitpunch drinken! Maar oké , wij stappen in samen met nog een aantal mensen de chauffeur rijdt kris kras door het stadje stopt en roept uit het raam “2 fruitpunches please” na  10 minuten  worden er 2 fruitpunches gebracht , elk 7 EC dollar! Ongelooflijke service en iedereen zonder commentaar wachten,  zo stoppen wij ook nog bij een afhaalrestaurantje waar weer andere passagiers hun lunch afhalen, blijkbaar heel gewoon! Wij vinden het bijzonder!!

Wij worden afgezet bij Paradise Beach, nu verlaten vanwege het weer, nuttigen hier een voortreffelijke lokale lunch en genieten van het uitzicht op Sandy Island, dat lijkt ons een leuke plek om te ankeren en snorkelen! Dan weer op weg naar de Terryl Bay, staan wat te wachten en besluiten om vast te lopen de bus komt vast, ja in tegengestelde richting maar niet de richting die wij willen! De school gaat uit , er worden kindjes opgehaald maar ook 2 kleine dametjes lopen met ons mee, de paraplu is zooo mooi, is dit wel de bedoeling? Wij gaan het even vragen en inderdaad deze 2 dreumessen 3 en 4 jaar oud mogen zelf naar huis lopen, en al babbelend lopen ze met ons mee maar vooral onder de regenboog-paraplu! Dan zijn ze thuis ze zwaaien en rennen naar binnen! Een bus hebben wij niet meer gezien!

Onderweg schuilen wij nog in een klein hutje(restaurantje) drinken een koel drankje en terwijl het hoost worden wij aan de hele familie voorgesteld, krijgen wij uitgebreid foto’s te zien van de grote eetpotten en Barbecue’s die zij regelmatig organiseren! Moeten beloven dat wij indien wij weer terug komen bij hen komen eten! Wat een gezellige familie, dat doen wij zeker!

 

 

 

Last update: 30-03-2014