St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 31-05-2013
Locatie UNION ISLAND!!
 

Via Sandy Island naar Union Island!

Allereerst zwaaien wij Sheila uit zij zeilt met haar bijzondere bootje rechtstreeks naar Martinique.  Even later halen wij ook het anker op, het waait  inmiddels stevig en als wij bij Sandy Island aankomen en eindelijk een mooring te pakken hebben,  hoost het enorm en liggen wij behoorlijk te stuiteren!!  Hier snorkelen is nu geen optie, wij wachten het nog 2 uurtjes af ! Helaas het ziet er niet naar uit dat het weer verbetert, dus gaan wij anker op richting Union Island. Een tochtje van een kleine 8 Nm, met vreselijke hoosbuien en weinig zicht, gelukkig klaart het een beetje op als wij bij Union Island aankomen . Wij zoeken een plekje en droppen het anker, wij liggen nu achter een rif en ongelooflijk het lijkt alsof je in open zee ligt, maar het water achter het rif is erg rustig!

Eerst inklaren, wij zijn tenslotte in een nieuw land  “Grenadines”, bij het vliegveld om de hoek 10 min lopen.  Het gaat snel, een zeer serieuze Custom, maar bij Immigratie weer een uiterst vriendelijke en behulpzame dame! Wij krijgen het advies om in Bequia uit te klaren en de tussenliggende eilanden en St Vincent kunnen wij zonder papierwinkel of meldingen bezoeken!

Aan boord van de Summertime, die hier ook voor anker ligt, genieten wij van een gezellige borrel en het is al laat als wij weer aan boord stappen! De volgende dag schijnt de zon weer uitbundig en het is hier prachtig, deze plek geeft je echt een Carieb gevoel, de foto’s zeggen genoeg!

 

 

Last update: 30-03-2014