St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 31-05-2013
Locatie ST VINCENT !! CUMBERLANDBAY!!
 

Bequia, het was hier heerlijk  Tijd om de zeilen weer eens te hijsen en iets nieuws te ontdekken, St.Vincent!

Uitklaren gaat weer bijzonder snel en vriendelijk  doch krijgen een vriendelijk verzoek mee om binnen 24 uur de wateren van de Grenadines te verlaten. Oeps! St Vincent behoort ook nog tot de Grenadines, allerlei verhalen doen zich de ronde over  criminaliteit in St Vincent, niet alleen als enig bootje ankeren in een baai, zelfs door lokalen van St.Vincent worden wij gewaarschuwd. We zullen wel zien!

Lichten het anker, zwaaien nog naar Karla en Dieter, en ook Ashly  steekt zijn hoofd door het luik voor een afscheidsgroet, en hijsen de zeilen. Een heerlijk tochtje van 18Nm met een Zuid-Oosten wind 4 á 5 richting St.Vincent. Aangekomen bij het eiland valt de wind weg en zo motoren wij langs de baaien, nemen een kijkje in de Walibou Bay, hier is de film “Pirates of the Caribbean” opgenomen en besluiten dan door te gaan naar de Cumberland Bay!  Een kleine baai met rondom cocusnoot- en bananenbomen tot hoog in de bergen.

Wij worden opgevangen door Carlos, wijst ons een mooring, geeft aanwijzingen en brengt een lange lijn achter naar de wal en legt die vast aan een palmboom. Carlos blijft gezellig hangen en neemt uitgebreid de tijd om van alles  te vertellen. In een mum van tijd arriveert er een menukaart in plastic van “Mama Elma” of wij zin hebben een een local menu?? Wij kiezen voor tonijn! Even later zien wij een speervisser, wordt de tonijn nu gevangen??

Hier in de baai  ligt een groot houten “ Piratenschip” met kanonnen, waar even later de filmploeg op arriveert, een nieuwe film!!?? Ook komen er weer verschillende boot-boys om het nodige fruit en groente te verkopen, dus sponseren weer het een en ander en zo blijven  ze allemaal langer een praatje maken en tonen zich erg dankbaar! Wij zijn “welkom” en wijzen naar de Nederlandse vlag die wappert op het hutje aan het strand! Carlos, trakteert ons op 2 ritjes  watertaxi naar Mama Elma,  zij heeft speciaal voor ons  gekookt! De zon gaat onder en het is hier echt prachtig , langzaam heen en weer dobberend op het water tussen al het prachtige  groen  met alleen  oerwoud geluiden !!

Last update: 30-03-2014