St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 31-05-2013
Locatie ST LUCIA!!
 

Wij kunnen niet te lang blijven in Cumberland Bay, uitgeklaard uit de Grenadines betekent dat wij nu illegaal hier op St Vincent zijn. Het was een warm welkom in Cumberland Bay en we hebben moeten beloven ook hier weer eens terug te komen!! Wij zeilen rustig richting het volgende eiland  St Lucia.

In alle Pilots  staat beschreven dat de passage tussen St.Vincent en St. Lucia gepaard gaat met veel wind tussen de eilanden wel 30 tot 40 kn, er is nu weinig wind maar zodra wij St.Vincent voorbij zijn trekt het aan tot 30 kn, ongelooflijk!! De Nostress zeilt weer geweldig, zodra wij  onder invloed van St.Lucia komen  zakt de wind weer in.

De bekende  vulkanische Pitons, de Petit Piton aan de noordkant  743m hoog en de Gros Piton  771m hoog, komen in zicht!! Wij nemen een mooring in de baai bij Soufrier, maken schoon schip en de boot-boys dienen zich al aan! Ze zijn hier wel  heel  erg vasthoudend  en helaas niet zo vriendelijk indien je niet op hun voorstel ingaat, dit  geeft ons geen fijn gevoel! Waarschuwingen van de Acapella en Vela vanwege diefstal doet er nog een schepje bovenop!

Dan inklaren!! Het is te warm er is niemand aanwezig, misschien morgen maar zeker weten doen ze het niet!  Dus wij blijven illegaal! We sluiten alles dubbel af en blijven aan boord, Maarten doet geen oog dicht gaat wel 3x zijn bed uit menend iets te horen, wat een nacht!!  7 uur wij gooien los en zeilen richting de Rodney Bay van St Lucia!  De wind is vlagerig de ene keer 10 kn en even later 25kn wind  allemaal vanwege  de invloed van het eiland! A Rodney Bay bekend vanwege de ARC.,en kiezen hier voor een paar dagen luxe van de Marina!  Het inklaren verloopt zonder problemen dus we zijn weer legaal!! Het is hier Jazz-festival  dus vallen met onze neus in de boter!!

 

Last update: 30-03-2014