St.Maarten
Beleef het avontuur met ons mee
 
Datum 27-11-2013
Locatie PITCH LAKE!!
 

Chagauramas –Pitch Lake.

Tussen het klussen en poetsen door is er ook nog tijd voor een tour, we willen toch ook nog iets zien van Trinidad, samen met de crew van Elena, Trinity, en Hoppe Tosse naar het Pitch Lake en de Hindoe Tempels.

Negen uur arriveert onze gids Ben die vindt dat wij de dag moeten beginnen met een lokaal ontbijt,  Double’s een soort eierpannekoekje met smurrie, heftig op je nuchtere maag! Een uurtje later stopt hij weer,  dit moeten wij ook echt proeven peperige ananas en mango’s, heel bijzonder!

Het Pitch Lake,  aan de andere kant van het eiland, een miljoen jaren oud asfalt-meer. Per dag wordt hier ongeveer 300 ton hoge kwaliteit asfalt gewonnen. Het gebied rondom het meer is erg instabiel, huizen en wegen zakken weg in de ondergrond, niets staat meer recht. Het meer is alleen toegankelijk met een officiéle gids omdat er plaatsen die erg zacht zijn en waar je zo maar weg kunt zakken, het gedraagt zich als drijfzand. We wandelen ruim een uur over dit bijzondere en ,natuurlijk vanwege het asfalt, bloedhete meer. In verschillende poelen komt de zwavel boven, goed voor je huid!?  Wonderlijk  dat hier ook nog planten groeien!

De Hindou Tempels, rijkelijk versierd. De Tempel  Waterloo is gebouwd in de zee.  Het is gebruikelijk om de Tempel  zonder schoenen te betreden, blootvoets  betreden wij de tempel en lopen 3 rondjes om de tempel tegen de klok in, gebruikelijk.

Na al deze indrukken naar de local pub , de gids trakteert op bier ”carib”!!  Om 18.00 arriveren wij weer in Chagauramas.

 

 

 

Last update: 30-03-2014